Verhalen


Businessmodel

Een onbekend kind verschijnt tijdens een voetbalspel. Twee mannen wachten in de nacht op een groep mensen. Hoe bestendig is een wereld op drift?

‘Businessmodel’ is een van de verhalen in de bundel Als dit zo doorgaat, een initiatief van Auke Hulst.

cover als dit zo doorgaat

Als dit zo doorgaat bevat nieuwe verhalen van welluidende literaire stemmen. Karin Amatmoekrim, Mohammed Benzakour, Walter van den Berg, Hanna Bervoets, A.H.J. Dautzenberg, Matthijs Eijgelshoven, Rob van Essen, Anne-Gine Goemans, Daan Heerma van Voss, Thomas Heerma van Voss, A.F.Th. van der Heijden, Jannah Loontjens, Lieke Marsman, Alma Mathijsen, Jan van Mersbergen, Nelleke Noordervliet, Christine Otten, Jamal Ouariachi, Gustaaf Peek, P.F. Thomése, Wytske Versteeg, Ivo Victoria en Frank Westerman.

Als dit zo doorgaat bestellen


Maria

“Ik weet niet meer zeker of ze Katie heette. Ze kwam in elk geval uit Nieuw-Zeeland en heeft de hele nacht als een plank naast me in Jaime’s bed gelegen, in een kamer die stonk naar goedkope jasmijnolie.”

Lees dit snapshot van een avond in de Revisor.

 


Een kaartje uit Zweden

kaartje-uit-Zweden
Illustratie: Elise van Iterson

“Horsman hoopte dat de agent hem overeind zou helpen, omhelzen, op zijn rug kloppen en troosten. Dat deed hij niet. In plaats daarvan zei hij: ‘U bent idioot.’
‘Ik wil alleen helpen,’ zei Horsman.”

Lees verder over Horsmans nachtelijke confrontatie in de Optimist.